Bel 072-5403606 >>

Groep 7/8

Juf Fabienne en Juf Tessa 

Groep 7-8 heeft 28 kinderen, 15 in groep 7 en 13 in groep 8. Op maandag t/m woensdag staat juf Fabienne voor de groep en op donderdag en vrijdag juf Tessa. 

In groep 7 leren we dit jaar vermenigvuldigen met breuken en we gaan verder met de procentsommen die natuurlijk wel wat moeilijker worden. Ook leren we redekundig- en taalkundig ontleden, door heel veel te oefenen, vooral op het smartboard. We werken met veel coöperatieve werkvormen en halen veel plezier uit het leren tijdens een thema. Het eerste thema zal zijn voeding en gezondheid. In het thema worden de vakken taal, spelling, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek en expressie verwerkt. Zo zijn we op een leuke manier aan het leren, zonder dat we het echt door hebben. Vooraf aan iedere les bekijken we wat het doel van de les is en aan het einde reflecteren we hierop.

Voor groep 8 is het een bijzonder jaar! In oktober wordt NIO toets en het Drempelonderzoek afgenomen. Naar aanleiding van het toetsresultaat krijgen de leerlingen een voorlopig advies, voor het voortgezet onderwijs. Begin maart volgt het definitieve advies. En medio april volgt er nog een eindtoets. We oriënteren ons op het voortgezet onderwijs door o.a. het bezoeken van de doemiddagen en de open dagen, en we maken er een werkstuk over.

Wat groep 7-8 zo leuk maakt zijn de extraatjes. Zo hebben we wel eens gastsprekers, gaan we naar het museum, hebben we speciale projecten en krijgt groep 8 lessen over de puberteit.  Maar het allerleukste is natuurlijk een leerzame, gezellige en sportieve Tweedaagse en een spetterende musical voor groep 8.