Bel 072-5403606 >>

werkonderbreking in het basisonderwijs op dinsdag 27 juni a.s.

Betreft: werkonderbreking in het basisonderwijs op dinsdag 27 juni a.s. 
 
 
Beste ouder(s), verzorger(s),
 
Zoals u ongetwijfeld weet maken de leerkrachten in het basisonderwijs zich zorgen over de toekomst van het onderwijs. Er is de afgelopen weken in alle media veel aandacht geschonken aan ons onderwijs, aan de salariëring van leerkrachten, aan de behoorlijke werkdruk en aan de nu al ‘’zichtbare’’ tekorten van leerkrachten.  Het team van leerkrachten van de Matthiasschool heeft unaniem besloten om deel te nemen aan de geplande werkonderbreking. Een werkonderbreking die de laatste jaren nooit is voorgekomen. Het geeft nog eens aan hoe hoog bij veel collega’s de druk is. Wij begrijpen dat dit voor velen van u niet handig uitkomt, toch vragen wij uw begrip voor deze werkonderbreking. Een paar belangrijke mededelingen rondom dinsdag 27 juni:
 
- Er is op dinsdag 27 juni a.s. tussen 08.30 uur en 09.30 uur geen les. - De schooldeuren gaan open om 09.20 uur. - Er is op 27 juni geen mogelijkheid om leerlingen op te vangen. - Er zijn op de speelplaats van het Spieghelplein leerkrachten aanwezig om mogelijke vragen over dit onderwerp van uw kant uit te beantwoorden. - Er wordt gevraagd om mede een petitie te ondertekenen op www.pofront.nl - De getekende petitie wordt aangeboden aan demissionair premier Mark Rutte.  - Voor alle duidelijkheid, de twee daagse van groep 8 gaat gewoon door op de afgesproken tijd. Zij vertrekken op de afgesproken tijd van school. 
 
Onderstaande brief is bijgevoegd en komt vanuit het PO front.
 
In vertrouwen u hiermee voldoende op de hoogte te hebben gebracht,

vriendelijke groet,
 
Namens het team de Matthiasschool
 
Lex Heijke

 

Beste ouder(s), verzorger(s), 
 
Wellicht heeft u er de laatste tijd al het een en ander over gehoord; leerkrachten van basisscholen maken zich ernstig zorgen over de toekomst van het onderwijs en de toekomst van uw kinderen. In deze brief leggen we u uit waarom wij ons zorgen maken en vragen wij u om uw steun en hulp. 
 
De enorme werkdruk en de lage salarissen hebben er in de afgelopen jaren voor gezorgd dat er veel leerkrachten zijn gestopt en dat er weinig nieuwe leerkrachten zijn bijgekomen. Dit heeft als gevolg dat we nú al kampen met een lerarentekort dat in de aankomende jaren schrikbarend zal gaan groeien. 
 
In de afgelopen maanden hebben 41.000 leerkrachten van de actiegroep POinactie (PO = primair onderwijs), de vakbonden (AOb, CNV Onderwijs, AVS en FvOv) en de werkgeversorganisatie PO-raad hard gewerkt om deze problematiek aan te kaarten bij de politieke partijen in Den Haag. Helaas heeft dit nog niet geleid tot enige verbetering. Niks doen is echter geen optie. Het is vijf voor twaalf!  We willen u vragen om uw stem te laten horen voor goed onderwijs. Iedereen gaat de gevolgen van het lerarentekort voelen als we nu niet als één front laten horen dat we ons zorgen maken en investeringen opeisen. Zo maken we het prachtige vak van leerkracht weer aantrekkelijk voor jonge mensen met onderwijspassie, wenden we een lerarentekort af en komt de kwaliteit van onderwijs aan de generaties kinderen die gaan komen niet in gevaar. 
 U kunt ons steunen door onze petitie te ondertekenen op www.pofront.nl. Elke stem telt, dus brengt u dit ook gerust onder de aandacht bij vrienden, familie en kennissen.  Op 27 juni zullen de basisscholen in Nederland een uur later opengaan dan normaal. We hopen dat u massaal komt en met ons het gesprek aangaat op het schoolplein. Op dezelfde dag vragen we per school één ouder en één leerkracht af te reizen naar Den Haag om daar de petitie te overhandigen aan premier Mark Rutte. Voor de toekomst van het mooiste vak van de wereld, de toekomst van het onderwijs in het algemeen, maar vooral voor de toekomst van hele generaties kinderen! Waaronder die van u. 
 
Vriendelijke groet, 
 
De leerkrachten vertegenwoordigd door het POfront
 
 

Reageer op dit nieuwsartikelReactie:

Reacties (0)

Contact

Matthiasschool
Spieghelplein 45
1813 XV Alkmaar

Telefonisch bereikbaar op maandag t/m vrijdag tussen 8:00 en 17.00 uur.
Tel: 072-5403606

Aanmelden >>