Bel 072-5403606 >>

Groep 7/8

 

juf Nicole en juf Renske
Juf Renske wordt tijdelijk vervangen wegens ziekte

 

Groep 7-8 heeft 24 kinderen, 14 in groep 7 en ook 10 in groep 8. Op maandag t/m donderdag staat juf Nicole voor de groep en op vrijdag meester Paul.

In groep 7 leren we dit jaar vermenigvuldigen met breuken en we gaan verder met de procentsommen die natuurlijk wel wat moeilijker worden. Ook leren we redekundig- en taalkundig ontleden, door heel veel te oefenen, vooral op het smartboard. We werken met veel coöperatieve werkvormen en halen veel plezier uit het leren tijdens een thema. Ons eerste thema was Erfgoed Alkmaar en andere thema's dit jaar zijn: menselijk lichaam, kunst en onderweg. In het thema zijn de vakken taal, spelling, aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek en expressie verwerkt. Zo zijn we op een leuke manier aan het leren, zonder dat we het echt door hebben. Vooraf aan iedere les bekijken we wat het doel van de les is en aan het einde reflecteren we hierop.

Voor groep 8 is het een bijzonder jaar! In oktober wordt NIO toets en het Drempelonderzoek afgenomen. Naar aanleiding van het oetsresultaat krijgen de leerlingen een voorlopig advies, voor het voortgezet onderwijs. Begin maart volgt het definitieve advies. En medio april volgt er nog een eindtoets. We oriënteren ons op het voortgezet onderwijs door o.a. het bezoeken van de doe-middagen en de open dagen, en we maken er een werkstuk over.

Wat groep 7-8 zo leuk maakt zijn de extraatjes. Zo hebben we wel eens gastsprekers, gaan we naar het museum, hebben we speciale projecten en krijgt groep 8 lessen over de puberteit en aan het einde van het jaar leert groep 8 alvast boeken kaften. Maar het allerleukste is natuurlijk een leerzame, gezellige en sportieve Tweedaagse en een spetterende musical voor groep 8. En hierbij kan groep 7 ons heel goed helpen!